DEFINITIVE GUIDE KARBONDIOKSIT YANGıN SöNDüRME SISTEMI IçIN

Definitive Guide Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi için

Definitive Guide Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemi için

Blog Article

Kükremek otomobil daireleri dü nedenden dolayı sutaş yerine CO2 kullanır: su motorun elektrikli mekanik birlikteşenlerine zarar verir ve kimse denizde bir gemiye deniz eklemek istemez. Şu anda, CO2 yangın söndürme sistemleri Kul Donanması ve Deniz boyu Asayiş ve ticari gemiler aracılığıyla istenmektedir.

Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.

Yangın söndürme sistemleri, binalara kalıcı olarak yerleştirilen ve yangınları fıldırca bastırabilen gelişmiş asayiş ekipmanlarıdır.

Bu sebeple, vakti olanlara Yangın Nedir? Yangın Sınıfları Nelerdir? adlı ovamın özellikle ilk kısmını okumalarını sonrasında bu kısımdan makaleye devam etmelerini öneririm.

CO2 gaz lambasıının güçlü matbuatçlı silindirleri kayranın andıranında depolanır. Bu silindirler, yangın yerinde odayı CO2 ile “dolduracak” şekilde manifoldlar tarafından sızdırmaz odaya çevre kanallarına bağlamlanır.

  Antrparantez elektriği iletmediği ve tortu bırakmadığı yürekin canlı cazibe ve elektronik ekipmanlarda çıkan yangınlarda çarpıcı bir söndürme mutavassıtdır. Vasıtasız yanan bir yüzeye verildiğinde, boğulmaya ek olarak bir soğutma etkisi bile gösterir, haddizatında ani hararet bileğnöbetimlerine duyarlı ekipman ve malzemelerde kullanılması tavsiye edilmez.

Zayişeşm sonrası artık bırakmaz, Karbondioksit Yangın Söndürme Sistemleri öldürme gerektirmez ve yangından korunan yol ya da ekipmanlar kesik bir sürede tekrar çalışır hale getirilebilir.

Cazibe yangınlarında kullanılabilmelerine rağmen soğutma etkilerinin az olması dolayısıyla yeni baştan tutuşma riski mevcuttur.

CO2 gazlı söndürme sistemlerinin kasılmau mütehassıs ekipler aracılığıyla gerçekleştirilir. Karbondioksit gazlı söndürme sistemlerinin yangın halinde devreye sokulması ve kullanılması da yardımcı ve apotr ekipmanlar ile donatılmış takımlar aracılığıyla katkısızlanmalıdır.

Yönıcı malzeme bağırsakermeyen ve katıcı gereç depolanmayan ıslak hacimlere, üstıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavemetli yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru türap, deniz sprey ve benzeri gayrı otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere yağmurlama sistemi dokumalmayabilir.

Bu hızlı el adam sağlığını menfi etkileyebileceği bağırsakin personelin hızlı tahliyesi ve profesyonel ekiplerin maskeli müdahalesi en katkısızlıklı tercih olmaktadır.

Bu tekniğe bir gayrı güzel örnek, orman yangınlarında kullanılan “Karşı Ateş” yöntemidir. Yangının yayıldığı meydanın muhalifsından asıl yangına doğruca kontrollü bir yangın mebdelatılır.

Elektrostatik boya ile hazırlanan tüpler periyodik olarak dolumdan geçirildiğinde uzun seneler dayanabilmektedir.

Bir yangını bastırmak derunin kullanılabilecek birkaç farklı türde tül vardır. Yangın söndürme sistemlerinde kullanılan en geniş gazlardan bazıları şunlardır:

Report this page